Theorie van cryotherapie


De deur gaat open, je stapt de cryo cabine in, en de deur sluit zich achter je. De lift brengt je automatisch omhoog zodat je hoofd en hals boven de cabine uitkomen. De temperatuur daalt verder tot eventueel -140 graden Celsius. Je voelt de droge kou op je huid. Je hersens registreren dat en trekken al het bloed uit je ledematen weg om je vitale organen in je romp te beschermen tegen de kou. 3 minuten lang. Je hersens komen tot actie ze laten endorfine en noradrenaline aanmaken om respectievelijk je pijngrens en je concentratie te verhogen.

Na 3 minuten stap je uit de cabine, geen kou meer. De hersenen registreren dat ook en laten het bloed als het ware in een stormloop terugvloeien naar je ledematen. Pezen en botten die anders niet door het bloed worden bereikt, ontvangen nu wel voedselrijk bloed en kunnen daardoor herstellen. De koude heeft ook haar uitwerking gehad op zwellingen en ont-stekingen, die zijn gekrompen en de pijn die ermee gepaard ging is lichter door de endorfine. De blootstelling van je lichaam aan de kou kost energie, hierdoor heb je tot 8 uur na de behandeling een verhoogd metabolisme, het energie verbruik komt overeen met ongeveer 45 minuten intensief trainen.

De kou op je buik heeft ook invloed op je vetlaag, langzaamaan wordt wit vet omgezet in bruinvet. Bruinvet kan het lichaam, in tegenstelling tot het witte vet, gebruiken als energiebron bij inspanning, in plaats van suikers. De endorfine is niet alleen een pijnstiller, want als je uit de cabine komt wordt je gewaar van een geluksgevoel. Endorfine is namelijk het snelst werkende anti stress hormoon en zorgt ook voor vrijgave van dopamine, dat ook een gelukshormoon is en die je daadkracht doet verbeteren, en insuline. Het resultaat is verminderde allergische reacties en voedselovergevoeligheden.

Comfortabel en persoonlijk

In de cabine is plaats voor 1 persoon. De kou komt tot aan uw schouders en uw hoofd blijft vrij. Onze assistent zorgt voor een persoonlijke begeleiding tijdens de gehele sessie en stemt het programma af op uw persoonlijke doelstellingen.

Veiligheid op 1

Veiligheid is onze hoogste prioriteit. De CRYOCABIN s het veiligste en technisch meest geavanceerde apparaat op het gebied van Whole Body Cryotherapie U kunt ten alle tijden de deur van de cabine openen, waarmee de behandeling automatisch stopt.

Optimaal effect

Bij een sessie in de CRYOCABIN kan ervoor gekozen worden daalt de temperatuur binnen enkele seconden tot maximaal -140 graden Celsius.