Veelgestelde vragen


Op deze pagina vind je de vragen die we het meest gesteld krijgen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet tussen? Bel ons op 31(0)6-83999653 of stuur ons direct een bericht op de contactpagina.

Nee, de float cabine is erg ruim van binnen, met licht, geluid en goede ventilatie.

Nee, het water wordt geluidloos continue verwarmd tot de ideale float-temperatuur van 35.5 °C.

U dient uw haar voor en na het floaten te wassen. Haarlak en uitwasbare haarverf zijn niet toegestaan.

Nee, dat kan niet! Ten eerste bemoeilijkt de Epsom zoutoplossing het gedijen van ziekteverwekkers. Ten tweede wordt het water van de floatcabine continue gedesinfecteerd om alle vervuiling te verwijderen. Na elke floatsessie wordt al het water door een krachtig filtreersysteem gepompt. Floaten is veiliger dan zwemmen in een zwembad.

Nee, het water is maar 40 cm diep. Ook is het veel zwaarder dan normaal water door het hoge Epsom zoutgehalte, dus u drijft ook veel makkelijker en hoger dan in een zwembad. Doordat er geen druk op het lichaam is, is er ook geen neiging om om te draaien. Veel mensen vallen in slaap in een float cabine.

Nee, iedereen blijft drijven in de cabines.

Ja! De lucht in de cabine is warm en stijgt op. Frisse lucht wordt van
onderen toegevoerd.

Geen probleem! Floaten is net zo makkelijk als in bad gaan. Het water is maar 40 cm diep en u kunt met uw handen de bodem aanraken.

Nee, badkleding is geheel naar eigen keus. De kamer met floatcabine en douche kan op slot en staat geheel tot uw beschikking tijdens de floatsessie.

Epsom zout is magnesium sulfaat. Het komt in veel heilzame bronnen voor. Het verschilt van zee- of tafelzout, wat voornamelijk uit natrium chloride bestaat. Epsom zout wordt al eeuwenlang gebruikt om huidproblemen te behandelen. Het is niet giftig en onschadelijk als het per ongeluk ingeslikt wordt. We gebruiken het om twee belangrijke redenen. Ten eerste wordt de dichtheid van het water zo hoog dat u blijft drijven. Ten tweede maakt het de huid lekker zacht.

Geen probleem! U hebt de controle over het licht in de cabine. Het licht in de kamer werkt kunt u vooraf dimmen of uitzetten. Er is ook licht in de floatcabine.

Zo lang als u wilt, vanaf 45 minuten. Bij een sessie korter dan effectief 45 minuten floaten heeft het  geen noemenswaardig effect.

Wij begeleiden u naar de float kamer, waar u een korte uitleg krijgt.
Na de uitleg doet u de kamerdeur op slot, kleedt u uit en neemt u een warme douche om eventueel vuil van het lichaam te spoelen. Dan stapt u in de cabine en gaat u ontspannen liggen. Al naar gelang uw voorkeur laat u het geluid en licht aan of doet u ze uit. De kamerverlichting wordt geschakeld met een bewegingsmelder en gaat na enkele minuten automatisch uit. Aan het eind van de floatsessie gaat het licht in de cabine aan. U stapt van de cabine direct in de douche, waar u het zout van uw lichaam kunt spoelen. Na deze heerlijke douche kleedt u zich weer aan en kunt u in de zithoek even rustig bijkomen met een kopje koffie of thee.

Nee, het Epsom zout heeft een verzorgende werking op de huid en zorgt dat deze niet gaat rimpelen. Uw huid droogt ook niet uit.

De kamer met floa cabine en douche kan op slot en staat geheel tot uw beschikking tijdens de floatsessie.

Integendeel, juist dan is floaten goed voor u! Door het gewichtloos drijven worden uw rug en bekken volledig ontlast wat voor verlichting van pijn en stijfheid zal zorgen. In verband met de hygiëne mag u tot en met de achtste maand floaten.